Z kim pracujemy

Cezary Powała

Cezary Powała

Szef kuchni, popularyzator kuchni polskiej

Cezary Powała to wielokrotnie nagradzany, utalentowany szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem. Zdobywca brązowego medalu na kulinarnej olimpiadzie w Erfurcie w 2012 a także juror konkursów kulinarnych. Za sukcesem jego kuchni, obok talentu, stoi wiele lat nauki oraz praktyki pod okiem największych sław kulinarnego świata, m.in. z krytykiem kulinarnym Kurtem Schellerem, Marcinem Budynkiem oraz Jarosławem Uścińskim. Współtworzył kącik kulinarny programów TVP „Kawa czy herbata” oraz „Pytanie na śniadanie”. Doceniany przez wydawców książek kucharskich, poradników dotyczących odżywiania oraz czasopism takich jak „Kukbuk”, „Poradnik restauratora” oraz publikacji wydawanych na zlecenie MAKRO. Był odpowiedzialny za merytoryczne wsparcie, kreację oraz prezentację dań tworzonych na podstawie przepisów Anny Lewandowskiej do jej książki „Zdrowe gotowanie by Ann” (wydawnictwo BURDA). Współorganizował na zlecenie marki Tchibo pokaz kulinarny z master chef junior dla DD TVN, warsztaty w Pałacu Prezydenckim oraz pokazy kulinarne dla blogerów oraz szefów kuchni w moskiewskim centrum gastronomicznym. W swoim portfolio ma zrealizowane warsztaty kulinarne, zarówno dla osób prywatnych jak i dla firm. Współpracował z takimi markami jak: Lewiatan, Auchan, Super Fish, LOT, Dawtona, Bacardi Martini, Nestle, Canal+, Paramount Channel. Jest szczególnie ceniony za autentyczność oraz umiejętność tworzenia naturalnej aury wokół eventów oraz pokazów live cooking. Doceniony przed producentów Morliny, Krakus oraz Makro, dla których prowadzi konsultacje produktowe, tworzy autorskie przepisy oraz kreuje innowacyjne dania, osiągając na tym polu spektakularne efekty. W 2016 roku objął stanowisko szefa kuchni Makro, które piastuje i rozwija do dziś. Jest miłośnikiem podróży, z których przywozi kulinarne inspiracje. Ceni oswajanie nowych doświadczeń – poznawanie ludzi, od których ma szansę nauczyć się czegoś nowego oraz odkryć wielobarwność kontrastów w ich sposobie życia i kulinarnej kulturze.

Wróć