Z kim pracujemy

Adriana Marczewska

Adriana Marczewska

szefowa kuchni, miłośniczka kuchni polskiej

Adriana Marczewska jest cenioną szefową kuchni z bogatym doświadczeniem. Mimo młodego wieku spełniła większość ambitnych planów z kilkunastoletnim terminem realizacji: z powodzeniem prowadzi warsztaty oraz spotkania poświęcone sztuce kulinarnej w całej Polsce, odpowiada za kuchnię bistro WuWu, nagrała program kulinarny „Ślinotok” dla Kuchni+ oraz „Gotowi do gotowania. Start!” dla TVP2, wzięła udział w programie „Top Chef”, a jako prawdziwa kulinarna wizjonerka podbija serca gości oraz miłośników kulinariów swoją naturalną, kobiecą i pełną emocji kuchnią. Pasję do gotowania odziedziczyła po dziadkach. Fascynuje ją więc tradycyjna przedwojenna kuchnia, którą kreuje w autorskim wydaniu. Szerszej publiczności Adrianna dała się poznać w 4 edycji programu „Top Chef” emitowanego przez telewizję Polsat oraz w programie „Ślinotok” na kanale Kuchni+, gdzie wraz z raperem Vieniem gotowała dla zaproszonych przyjaciół, m.in. aktorów, piosenkarzy, blogerów i raperów. Rok 2019 przyniósł kolejne projektykulinarne, m.in. program dla TVP2 „Gotowi do gotowania. Start!”, bazujący na brytyjskim formacie ReadySteady Cook. Popularność nie sprawiła jednak, że zamknęła się na dzielenie zdobytą wiedzą, przeciwnie, z ogromną pasją prowadzi wiele projektów w szkołach kulinarnych, galeriach sztuki i dla biznesu.Sama jednak równie chętnie poszukuje inspiracji i kulinarnego rozwoju, odnajdując je zarówno w przedwojennych książkach kucharskich jak i na drugim końcu świata, poznając smaki orientalnych marketów. Swoje odkrycia, przepisy oraz filozofię życia publikuje na swoich kanałach prężnie działających kanałach w Social Mediach.

Wróć